Carnaval, feest van de verbinding (column januari)

Door Sander Gorissen op 22 januari 2023

Sander GorissenWe sloten 2022 af met een oproep om meer naar elkaar te luisteren. Om elkaar niet direct te veroordelen en niet zomaar te stikken in het eigen gelijk.

Wat dat betreft worden we op onze wenken bediend. Overal om ons heen worden Prinsen uitgeroepen, zittingen georganiseerd en wagens van stal gehaald. Waar we vorig jaar tijdens carnaval alvast mochten proefdraaien, kunnen we dit jaar weer helemaal en ongegeneerd los.

En dat is maar goed ook. Carnaval is het feest van de verbinding. Wat los is geraakt wordt als op magische wijze weer één. De einzelgänger in de optocht die een lokale of landelijke politicus op de hak neemt, wordt alleen begroet met vingerwijzen en lachsalvo’s.

Het maakt niet uit wie er naast je staat. Want arm of rijk, links of rechts, man of vrouw, jong of oud, op straat en in de kroeg is met carnaval iedereen gelijk.

Dus drink inne mit en sjtel diech nit ezoeë aa. Kóm hei óp aa, hei brent de lamp. Mit d’r kop in de wolke, maat ’t leëve sjpas. In ’t sjunste óp de welt, is ós leefde wermer wie d’r dikste jas.

Sander Gorissen
Fractievoorzitter PvdA Kerkrade

Sander Gorissen

Sander Gorissen

Sander Gorissen (geb. 1988) Raadslid, fractievoorzitter Getrouwd, drie kinderen  werkzaam als VvE-beheerder in Zuid-Limburg.   actief voor 6×11 VVKW, ondersteuner van de redactie van supportersmagazine D’r Koempel (blad over de cultuur en voetbalhistorie van Roda JC Kerkrade)  Sander:  “Ik loop in mijn dagelijks leven tegen veel problemen van mensen aan. Jong of oud, mensen die hier zijn opgegroeid of niet. En ik geloof dat de PvdA Kerkrade hét verschil kan maken

Meer over Sander Gorissen