CenterCourt Kerkrade door Provinciale Staten

Door Sander Gorissen op 13 december 2019

Eind oktober gaf de gemeenteraad groen licht voor het Kerkraadse deel van de financiering van CenterCourt. Of het project er daadwerkelijk komt, is echter ook afhankelijk van drie andere financieringen: van de provincie, IBA en de Regiodeal.

Verreweg de belangrijkste van die drie is de provincie. Provinciale Staten toonde zich tijdens een commissievergadering nog kritisch, maar tijdens de beslissende stemming waren op de SP na alle partijen voor deze belangrijke investering in onze stad.

Daarmee komt realisatie van dit omvangrijke plan, dat de lokale en regionale gezondheid een fikse boost moet geven, een stuk dichterbij!

Lianne Schuuring sprak namens de Limburgse PvdA-fractie over de noodzaak om als provincie en gemeente samen te investeren in het sociaal domein en de verbondenheid tussen het fysieke deel (het gebouw) en het niet-fysieke deel (de plannen, het beleid).

Sander Gorissen

Sander Gorissen

Sander Gorissen (geb. 1988) Raadslid, fractievoorzitter Getrouwd, drie kinderen  werkzaam als VvE-beheerder in Zuid-Limburg.   actief voor 6×11 VVKW, ondersteuner van de redactie van supportersmagazine D’r Koempel (blad over de cultuur en voetbalhistorie van Roda JC Kerkrade)  Sander:  “Ik loop in mijn dagelijks leven tegen veel problemen van mensen aan. Jong of oud, mensen die hier zijn opgegroeid of niet. En ik geloof dat de PvdA Kerkrade hét verschil kan maken

Meer over Sander Gorissen