Door Wiel Paffen op 12 december 2019

De Gracht, een wijk die niet vergeten mag worden

De Gracht is een wijk in het uiterste zuidwesten van de gemeente Kerkrade met bijna duizend huishoudens. De afgelopen jaren zijn winkels, gemeenschapshuis, de bank, de kerk en de school uit de buurt verdwenen, waardoor de bewoners geen ontmoetingscentrum meer hadden en verenigingen elders hun heil moesten zoeken.

Het bewonersplatform Kerkrade-West heeft met de woningcorporatie HeemWonen en de gemeente Kerkrade het initiatief genomen om op in de wijk een “Buurtkamer” in te richten, wat een grote stimulans oplevert om de negatieve trend in de wijk te doorbreken.

De Buurtkamer is een woonhuis gelegen aan de Massabiellestraat nr. 17 met verschillende kamers die gebruikt kunnen worden voor allerlei activiteiten in de buurt. De activiteiten lopen uiteen van bijeenkomsten van Grachter verenigingen tot de handwerkclub, Ouderensociëteit, kaartclub, kerngroepen en knutselmiddagen voor de kinderen. Ook is er binnen de “Buurtkamer” ruimte voor het lezen van de krant en het drinken van een kopje koffie.

Op 7 april 2019 heeft de opening plaatsgevonden. Deze opening werd verricht door wethouder Leo Jongen en de directeur van HeemWonen Ralf Dautzenberg en werd door veel bewoners van de Gracht bezocht en

Wiel Paffen
Fractievolger PvdA Kerkrade

Wiel Paffen

Wiel Paffen

Nr. 8 Wiel Paffen (geb. 1951) Burgercommissielid Weduwnaar, vader van 1 zoon en 2 kleinkinderen.  Gepensioneerd, 44 jaar werkzaam geweest bij de Belastingdienst (bij diverse onderdelen).    Wiel:    “Mijn maatschappelijke belangstelling is vooral gericht op het verenigingsleven, waarbij met name de ouderen mijn aandacht hebben, vooral het probleem van eenzaamheid. Dagelijks wat aandacht, gezelschap en activiteiten zijn belangrijk om dit tegen te gaan.  Ik ben actief voor de PvdA om op te komen voor de belangen van de inwoners van

Meer over Wiel Paffen