PvdA Kerkrade vraagt contract gemeente met Gazprom te beëindigen

Door Sander Gorissen op 24 februari 2022
Sander Gorissen

Sander Gorissen nummer 3 GR2022 PvdA Kerkrade

De PvdA Kerkrade heeft vragen aan het college gesteld met het ook op het beëindigen van het energiecontract met Gazprom. Volgens de website stopgazprom.nl neemt of nam de gemeente recentelijk gas af van dit Russische staatsbedrijf.

Dit vindt de fractie onwenselijk. “De winst van dit Russische staatsbedrijf vloeit terug in de Russische staatskas. Als dit niet al onwenselijk was, is het dat nu al helemaal”, zo legt raadslid Sander Gorissen uit. “De situatie in Oekraïne is een menselijk drama. Dit mag niet gefinancierd worden door onze gemeente, terwijl 120 Nederlandse gemeenten op dit moment nog een contract hebben met Gazprom. Daar willen wij graag actie op zien.”

De PvdA heeft het college gevraagd bij het sluiten van een nieuw contract er niet alleen op te letten dat het geen Russisch staatsbedrijf is, maar vraagt het college ook om de nieuwe aanbesteding zo duurzaam mogelijk in te zetten.

De vragen zijn hier te lezen.

Sander Gorissen

Sander Gorissen

Sander Gorissen (geb. 1988) Raadslid, fractievoorzitter Getrouwd, drie kinderen  werkzaam als VvE-beheerder in Zuid-Limburg.   actief voor 6×11 VVKW, ondersteuner van de redactie van supportersmagazine D’r Koempel (blad over de cultuur en voetbalhistorie van Roda JC Kerkrade)  Sander:  “Ik loop in mijn dagelijks leven tegen veel problemen van mensen aan. Jong of oud, mensen die hier zijn opgegroeid of niet. En ik geloof dat de PvdA Kerkrade hét verschil kan maken

Meer over Sander Gorissen