Kandidatenlijst GR 2022 PvdA Kerkrade

Door Joëlle van Drunen op 15 januari 2022

Partij van de Arbeid afdeling Kerkrade heeft de kandidatenlijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart vastgesteld. Meer info over de individuele kandidaten vindt u hier.

Medio vorig jaar werd onze wethouder Leo Jongen al tot lijsttrekker benoemd. Hij zal bij de komende verkiezingen een lijst aanvoeren die een mooie mix laat zien van kandidaten met brede politiek-bestuurlijke ervaring en onervaren nieuwkomers. Met Sander Gorissen (nr. 3) en Joëlle van Drunen (5), bezetten twee relatief jonge kandidaten verkiesbare plaatsen. De huidige fractievoorzitter René van Drunen (nr.2) brengt met Guus Haas (nr.4), Jack Vinders (nr. 6) en Els Tans (nr. 7) een grote brok ervaring in. Wiel Paffen (nr.8), Paul Savelberg (nr. 9) en Jan Franssen (nr.13) hebben in de afgelopen periode als fractievolger en commissielid kennis en ervaring opgedaan. Arno Deckers (nr. 10), Piet den Uijl (nr. 11) stonden ook in 2018 op onze lijst, net als Piet Schepers (nr.17), Bert Dumont (nr. 19) en Rinus Schaap (nr.20). Ook Twan Von kann (nr. 16), oud-gemeenteraadslid en huidige secretaris, en Bas Willems (nr.18), penningmeester van de afdeling, zijn trouwe PvdA-ers.
Nieuw zijn naast Joëlle van Drunen ook Karen Reinaerts (nr. 12), Marco Dubbelt (nr. 14), Wim Kloppenburg (nr. 15), Paul Geuskens (nr.21), Martijn Rumpen (nr. 22) en lijstduwer Raoul Deckers (nr. 23).
PvdA Kerkrade prijst zich als landelijke partij gelukkig met een grote diversiteit aan kennis en ervaring, die ook van belang is in het kader van bovenlokale problematiek. Onze kandidaten zijn bijzonder thuis in de problematiek van ouderen en vergrijzing, jeugd- en gezondheidszorg, veiligheid en wonen. Maar ook op het gebied van onderwijs, kunst en cultuur en met name de amateurkunsten, waar bekende Jack Vinders, Arno Deckers en Raoul Deckers hun sporen hebben verdiend. Andere kandidaten brengen specifieke kennis in op het gebied van armoedebestrijding, financiën, ruimtelijke ordening.

Met deze lijst kan het brede veld van gemeentelijke taken kwalitatief op uitstekende wijze worden behandeld.

Namens de PvdA Kerkrade,
Het bestuur

Kandidatenlijst PvdA Kerkrade GR 2022

Kandidatenlijst PvdA Kerkrade GR 2022

Joëlle van Drunen

Joëlle van Drunen

Joëlle van Drunen (geb. 1992) Burgercommissielid, Burgers en Samenleving   Samenwonend  Solution Engineer bij Pcdata    Joëlle:    “Ik ben opgegroeid en woon nog steeds in de wijk Terwinselen. Ik leef volgens het motto: ‘verbeter de wereld begin bij jezelf’, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Verandering komt door zelf het goede voorbeeld te geven, niet door alleen je mening te geven.  Met andere woorden verandering

Meer over Joëlle van Drunen

Waar ben je naar op zoek?