Podcast afl. 3: een veilige wijk, met Fons Janssen (Volt) en Lenna Vromans (PvdA)

Door Sander Gorissen op 27 februari 2021

In de derde aflevering van onze podcast Mijn Streek waren Fons Janssen (nummer 9 op de lijst van Volt) en Lenna Vromans (nummer 32 op de lijst van de PvdA) te gast. De aflevering stond in het teken van een veilige wijk, in het bijzonder gerelateerd aan drugsoverlast.

Fons komt uit Veulen (Noord-Limburg) en is inmiddels bijna afgestudeerd biotechnoloog, waardoor hij aangeeft veel te hebben geleerd over landbouw, klimaat en milieu. Door de EU is Nederland groot geworden in efficiënt produceren. Maar nu is het volgens hem tijd voor politiek leiderschap in Nederland: duurzaam produceren met respect voor mens, milieu, natuur en binnen de grenzen van onze klimaatafspraken. Meer info over Fons vind je hier.

Alhoewel nieuw op de kandidatenlijst van de PvdA, is Lenna Vromans geen onbekende in de partij. De Tilburgse werkte in de Tweede Kamer voor de fractie als specialist op onder meer asiel en migratie. En als voorzitter van de PES-delegatie vertegenwoordigt ze de PvdA bij Europese zusterpartijen. In haar werk als analist nationale veiligheid en ervaring bij onder meer de NAVO, heeft Lenna gezien dat een vrije samenleving geen vanzelfsprekendheid is. Ze wil, gedreven vanuit linkse waarden, de ongelijke verdeling van veiligheid aanpakken. Meer info over Lenna vind je hier.

Ook aflevering 3 luister je via je bekende podcastapp, zoals Apple en Spotify, of via onderstaande player:

 

De volgende aflevering, die donderdag 4 maart zal worden opgenomen, zijn de twee Kerkraadse kandidaten Silvio Erkens (VVD) en Michiel Dijkman (CDA) te gast.

Sander Gorissen

Sander Gorissen

Sander Gorissen (geb. 1988) Raadslid, fractievoorzitter Getrouwd, drie kinderen  werkzaam als VvE-beheerder in Zuid-Limburg.   actief voor 6×11 VVKW, ondersteuner van de redactie van supportersmagazine D’r Koempel (blad over de cultuur en voetbalhistorie van Roda JC Kerkrade)  Sander:  “Ik loop in mijn dagelijks leven tegen veel problemen van mensen aan. Jong of oud, mensen die hier zijn opgegroeid of niet. En ik geloof dat de PvdA Kerkrade hét verschil kan maken

Meer over Sander Gorissen