Unanieme gemeenteraad wil Nationaal Programma aanpak achterstanden

Door René van Drunen op 12 november 2020

Op donderdag 12 november vonden de jaarlijkse Algemene Beschouwingen plaats. Dit jaar niet vanuit de raadzaal, maar vanachter het scherm via Teams. Toch is de boodschap niet minder belangrijk, zo niet door de coronacrisis nog relevanter. De gehele tekst van de beschouwingen, uitgesproken door onze fractievoorzitter, vindt u via deze link.

Onze fractie heeft tijdens deze raadsvergadering een motie ingediend, mede-ondertekend door alle andere fracties. Deze motie ziet op een regionale aanpak van de sociale achterstanden die in onze regio bestaan. Achterstanden die ondanks alle gedane moeite en investeringen nog steeds niet weg zijn gewerkt.

In Rotterdam-Zuid zijn vergelijkbare problemen: dit gebied bungelt ook onderaan in allerlei lijstjes, er is leegstand, verloedering en ook hier is ervoor
gekozen de handen ineen te slaan. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar een artikel van enkele weken geleden op onze website. Hier gingen wij – na overleg met de Rotterdamse PvdA wethouder Moti – in op hoe zo’n programma eruit ziet.
De raadsbrede motie vindt u hier en ziet op een actie vanuit de gemeente en de regio naar het Rijk om dit Nationaal Programma tot stand te kunnen brengen.

Zoals u van een landelijke partij met lokale roots mag verwachten, blijft het wat ons betreft dan ook niet bij inspanningen vanuit onze gemeente. Het is onze regionale afdelingen namelijk gelukt om de wens voor het totstandkomen van een Nationaal Programma voor Parkstad in het verkiezingsprogramma van de PvdA te krijgen voor de Tweede Kamerverkiezingen. U zult in de aankomende periode zeker meer hierover horen. Het gehele verkiezingsprogramma vindt u overigens hier.

René van Drunen

René van Drunen

Nr. 2 Rene van Drunen (geb. 1959) Wethouder  Getrouwd, 4 kinderen  Was productontwikkelaar/productmanager bij APG/Loyalis  Sinds 2010 lid van de Gemeenteraad Kerkrade en vanaf 2022 wethouder  René:  “Ik ben opgegroeid in een rode familie en daarom heb ik mij steeds in de politiek geïnteresseerd. De politiek moet  antwoorden geven op de maatschappelijke vraagstukken en problemen aanpakken. Wij moeten zoveel als mogelijk zorg, angst

Meer over René van Drunen