Podcast afl. 6 – Vera Tax en Jeroen Lenaers

Door Sander Gorissen op 9 april 2021

In deze zesde aflevering van onze podcast Mijn Streek spreken we met de twee leden van het Europees Parlement uit Limburg: Vera Tax (PvdA) en Jeroen Lenaers (CDA). Van hen willen we weten wat de kansen voor Limburg in de EU zijn. Beluister de aflevering via jouw favoriete podcastapp of via de player hieronder.

 

Jeroen Lenaers, afkomstig uit Stramproy, vertelt over de uitdagingen die er nog liggen. Zo noemt hij het voorbeeld van iemand die op zijn 65e werkloos werd en in België een werkloosheidsuitkering moest aanvragen. Dat kon niet, omdat België een pensioengerechtigde leeftijd van 65 kent. Maar het aanvragen van AOW in Nederland – de enige andere optie – kon ook niet.

Vera Tax, afkomstig uit Venlo, sprak over dat wat de EU in financieel opzicht heeft betekend voor onze provincie, maar ook over de kansen voor Limburg in de toekomst. Want waar de huidige industrie het af en toe moeilijk heeft, zijn er ook ontwikkelingen die ook juist kansrijk zijn.

 

Sander Gorissen

Sander Gorissen

Sander Gorissen (geb. 1988) Raadslid, fractievoorzitter Getrouwd, drie kinderen  werkzaam als VvE-beheerder in Zuid-Limburg.   actief voor 6×11 VVKW, ondersteuner van de redactie van supportersmagazine D’r Koempel (blad over de cultuur en voetbalhistorie van Roda JC Kerkrade)  Sander:  “Ik loop in mijn dagelijks leven tegen veel problemen van mensen aan. Jong of oud, mensen die hier zijn opgegroeid of niet. En ik geloof dat de PvdA Kerkrade hét verschil kan maken

Meer over Sander Gorissen