Timmermans: verduurzaming ook voor lagere inkomens!

Door Sander Gorissen op 11 maart 2022

Op donderdag 10 maart was Frans Timmermans op uitnodiging van de PvdA Kerkrade bij café Ackens en SUPERLOCAL in Bleijerheide. Architect Maurer United, HeemWonen, Leo Jongen en Frans Timmermans spraken de aanwezigen toe. Zie onder dit bericht foto’s van het bezoek en een filmpje van een deel van zijn toespraak.

SUPERLOCAL is gebouwd door sloopmaterialen opnieuw te gebruiken. Bewoners krijgen onder andere duurzame energie via zonnepanelen. Regenwater in de buurt wordt ingezet om te douchen of voor toiletgebruik. Er vinden tests plaats met het omzetten van opgevangen regenwater naar drinkwater. Bewoners zijn daardoor per maand veel minder geld kwijt aan energie.

Timmermans benadrukte dit belang in zijn toespraak. De beste manier om energiekosten omlaag te brengen is volgens hem niet om subsidie op energie te verstrekken. Dat is door minder energie te hoeven gebruiken.

Foto’s: Peter Trompetter en PvdA Kerkrade

Sander Gorissen

Sander Gorissen

Sander Gorissen (geb. 1988) Raadslid, fractievoorzitter Getrouwd, drie kinderen  werkzaam als VvE-beheerder in Zuid-Limburg.   actief voor 6×11 VVKW, ondersteuner van de redactie van supportersmagazine D’r Koempel (blad over de cultuur en voetbalhistorie van Roda JC Kerkrade)  Sander:  “Ik loop in mijn dagelijks leven tegen veel problemen van mensen aan. Jong of oud, mensen die hier zijn opgegroeid of niet. En ik geloof dat de PvdA Kerkrade hét verschil kan maken

Meer over Sander Gorissen